Høstens bilde 2015

December 18, 2015  •  Leave a Comment

Høstens bilde 2015 ble juryert av Harstad Fotoklubb.
Totalt 6 bilder ble plassert, fordelt på 3 medaljevinnere og 3 antatte bilder.

2015: One down - four to go (Per Arne Finne)2015: One down - four to go (Per Arne Finne)Juryens kommentar: Morsomt bilde med mange historier i, der man kan assosiere videre til oss mennesker som ikke blir enige, historie om krigen og i tillegg treffer den i tiden med en urolige verdenssitasjonen. En fin, disktret innramming som fremhevet motivet og god glød i fargene. Bra sett! Et bilde som vokstre frem for oss i løpet av juryeringen.

Fullstendige resultater fra Høstens bilde 2015
her

1. plass: One down - four to go. Fotograf: Per Arne Finne
Juryens kommentar: Morsomt bilde med mange historier i, der man kan assosiere videre til oss mennesker som ikke blir enige, historie om krigen og i tillegg treffer den i tiden med en urolige verdenssitasjonen. En fin, disktret innramming som fremhevet motivet og god glød i fargene. Bra sett! Et bilde som vokstre frem for oss i løpet av juryeringen.

2. plass: Anker
Fotograf: Berit Steinset

Juryens kommentarer:
God gjort å oppdage dette motivet ved å lene seg over rekka. Vi lurte først på hva det var vi så, hva var motivet og deretter hvordan det var tatt. Det skjer noe i bildet, spenning. Det er skarpt, har fine linjer og gode farger.

 

3. plass: Likegyldighet
Fotograf: Jon Petter Marthinsen

Juryens kommentarer:
Godt sett motiv, det er aktuelt. Bra linje inn i bildet. Det er mange historier der alle har kun fokus mot sitt, kun en som ser mot tiggeren. Sterkt. Hadde gjort seg med litt mer kontrast i bildet og en annen mulighet er å croppe bildet slik at tiggeren kommer ut av bildekanten, menneske blir i en diagonal uten begynnelse eller slutt på rekken av mennesker, og du får da fjernet endel forstyrrende elementer da det er mye som skjer i bildet og mye å feste blikket på.

Antatt: Kaptein Nordhaug
Fotograf: Jon Petter Marthinsen

Juryens kommentarer:
Sjarmerende uttrykk, og flott mann, skarpt på motivet og godt blendervalg. Dette hadde vært pallplass om det hadde vært croppet, kanskje like under albuen, du vil da få mer blikk-kontakt med han og få et bedre og sterkere portrett. Kunne vært dratt litt i clarity for å få linjene hans mer frem.

 

Antatt: Fullmåne i Færder Nasjonalpark
Fotograf: Steinar Bjørseth

Juryens kommentarer:
Et bilde med god stemning, mønsteret i månen kommer fint frem, godt eksponert. Det hadde vært enda bedre med fullmåne i det gyldne snitt, hvis fotografen hadde plassert set annerledes. Hadde skapt mer romantikk i bildet om personene hadde holdt om hverandre.

Antatt: Smooth
Fotograf: Per Arne Finne

Juryens kommentar: Vakkert bilde med god eksponeringstid og fin drømmende flyt i elva. Det kunne med fordel ha vært croppet da det er veldig mye å feste blikke på rundt fossen. Dette ville fått mer fokus på fossen. Himmelen har omvendt trekantform, noe som noen gang kan gi uro i bildet, men her synes vi det ga mer balanse i bildet.
Medaljevinnere, fra venstre:
Berit Steinset (2. pl), Per Arne Finne (1. pl) og Jon Petter Marthinsen (3pl).

Foto: Steinar Bjørseth
 

Comments

No comments posted.
Loading...

Keywords
Archive
January (1) February (2) March April (1) May June (4) July August September (1) October November December (2)
January February March April May (1) June (2) July August September October (1) November December (2)
January (1) February (2) March April May (2) June (2) July August September October (1) November December (1)
January February March (1) April May June (2) July August September (1) October (1) November (1) December
January (1) February March April May June (2) July August September October November December (1)
January February March April May June (2) July August (1) September October (1) November (1) December (1)
January February March April May June July August September (2) October (2) November (1) December (2)
January February March (1) April (1) May (1) June (2) July August September October (1) November (3) December (1)
January February March (2) April (1) May June (1) July (2) August September October November (2) December (1)
January February March April May June July August September October November December