TFK Nyhetsside

Her finner du fortløpende relevant klubbinformasjon og annet fotorelatert stoff.

Høstens bilde 2020

December 09, 2020  •  Leave a Comment

Høsten bilde 2020 - Tema: Skygger. Bildene ble juryert av Sandefjord Fotoklubb.
Her ser vi 3 plasserte vinnerbilder, og 5 antatte bilder med juryens kommentarer.

1. plass: In the sunset. Fotograf: Solveig Myhre
Flott lys og fin struktur I trestammer. Velkomponert. Fremste elefanten kunne kommet litt skarpere frem, men en meget god idè.

2. plass: Magic. Fotograf: Magne Larsen
Godt komponert og fine valører. Fine speilinger og skygger. Masse detaljer i bildet. Vil gjerne ha det litt mindre beskåret på sidene. Ønsker å se mer av landskapet.

3. plass: Mannekengoppvisning. Fotograf: Jon Petter Marthinsen
Et flott bilde som kler s/h godt. Fin komposisjon og skyggene er godt fremhevet. Bra fart i bildet.

Antatt: The shadow of the elephant. Fotograf: Solveig Myhre

Et kreativt bilde med fin komposisjon. Flott lys. Litt dominerende bakgrunn.

Antatt: Shadows 2. Fotograf: Berit Steinset
En god idè med fine skyggelinjer i snøen. Noe utbrent i høylyset. Mangler hovedmotiv.

Antatt: Blinded by the sun. Fotograf: Monica Tronsmoen

Fint lys. Mangler litt balanse på venstre side. Litt kjedelig med helt blå himmel. Fine skygger og farger. Bil i senter er litt forstyrrende.

Antatt: Love reader. Fotograf: Monica Tronsmoen

Et fint bilde. Liker ideen. Kunne kanskje kledd s/h og vært litt mørkere. En softbox ville gjort lyset litt mykere. Kjærlighetsdikt ville understreket stemningen mer enn en krimroman.

Antatt: Lav sol. Fotograf: Jon Petter Marthinsen
Fin stemning i bildet. Butikkskilt og veiskilt ødelegger litt av stemningen. Kunne vært redigert bort eller evt. at fotografen tok et par steg frem så hadde de vært skult av trestammer. Lensflare til venstre i bildet burde absolutt vært fjernet i redigering.

Vinnerne av Høstens bilde 2020

Solveig Myhre (1.pl), Magne Larsen (2.pl, til høyre) og Jon Petter Marthinsen (3.pl, til venstre)

NM-resultater Høst 2020

November 15, 2020  •  Leave a Comment

Solveig og Monica fikk til sammen 5 antatte bilder fra Tjøme Fotoklubb i høstens NM-runde.
Solveig med 3 antatte, fordelt på klassene Digital - Eventyr, Digital - Kreativt og Digital farge - Fritt motiv.
Monica fikk 2 antatte i klassene Digital - Natur og Digital monokrom - Fritt motiv.

Se tidligere resultater fra medlemmer i Tjøme fotoklubb her

Høst 2020: And the sun rose (Solveig Myhre)Høst 2020: And the sun rose (Solveig Myhre)Antatt i klassen Digital - Eventyr

And the sun rose (Solveig Myhre) - Antatt i klassen Digital - Eventyr

Høst 2020: I see you (Monica Tronsmoen)Høst 2020: I see you (Monica Tronsmoen)Antatt i klassen Digital - Natur

I see you (Monica Tronsmoen) - Antatt i klassen Digital - Natur

Høst 2020: Bath nymph (Solveig Myhre)Høst 2020: Bath nymph (Solveig Myhre)Antatt i klassen Digital - Kreativt

Bath nymph (Solveig Myhre) - Antatt i klassen Digital - Kreativt

Høst 2020: Rest in peace (Monica Tronsmoen)Høst 2020: Rest in peace (Monica Tronsmoen)Antatt i klassen Digital monokrom - Fritt motiv

Rest in peace (Monica Tronsmoen) - Antatt i klassen Digital monokrom - Fritt motiv

Høst 2020: Light at night (Solveig Myhre)Høst 2020: Light at night (Solveig Myhre)Antatt i klassen Digital farge - Fritt motiv

Light at night (Solveig Myhre) - Antatt i klassen Digital farge - Fritt motiv

Fotokafé

October 17, 2020  •  Leave a Comment

Vi i Tjøme Fotoklubb ønsker alle velkommen til fotokafé i våre lokaler på Øvre Haug gård
Lørdag 7. november fra kl. 14.00 - 17.00

Velkommen innom for en hyggelig fotoprat i rolige omgivelser. Her kan vi diskutere og løse store og små problemer, og dele av våre erfaringer og kunnskap.

Et hyggelig sted å tilbringe noen timer sammen med andre med samme interesse.

Dette er et gratis tilbud :-)

Vi følger smittevern-reglene, så det skal være trygt.

Kontaktperson: Monica Tronsmoen, tlf: 480 33 116

Vis gjerne din interesse på vårt Facebook-arrangement

Tjøme Skjærgårdsakevitt

September 07, 2020  •  1 Comment

Gjennom en konkurranse som Det Norske Brenneri holdt, vant Steinar Bjørseth med bilde av Vippefyret.
Etiketten skal pryde akevittflasken ved navn: Tjøme Skjærgårdsakevitt. Lanseringen skulle egentlig vært 8. mai, men er utsatt grunnet Covid-19.

Vi venter spent på lanseringen, og gratulerer Steinar Bjørseth!

Screenshot

Fotoforedrag med Ingar Næss

August 30, 2020  •  Leave a Comment

Velkommen til fotoforedrag på høstens første medlemsmøte i
Tjøme Fotoklubb, torsdag 3. september kl. 18.30.

Fotograf Ingar Næss etablerte sitt første studio allerede i 1977, og har lang erfaring med analog fotografering i tillegg til dagens digitale verden.
Ingar driver i dag Studi F2 og fotograferer mer enn 1000 personer hvert år.
Han spesialiserer seg blant annet på portrettfotografering, reklamefotografering, matfotografering og reportasjefotografering for reisemagasiner m.m.

Mer informasjon: www.studiof2.no

January (1) February March April May June (2) July August September October November December (1)
January February March April May June (2) July August (1) September October (1) November (1) December (1)
January February March April May June July August September October November December