Tjøme Fotoklubb | Blog

TFK Nyhetsside

Her finner du fortløpende relevant klubbinformasjon og annet fotorelatert stoff.

Vårens bilde 2018 - Tema: Skjærgård

June 28, 2018  •  Leave a Comment

Tjøme Fotoklubbs fotokonkurranse Vårens bilde hadde i år "Skjærgård" som tema. Her følger vinnerbilder og antatte bilder, samt kommentarer fra juryen i Lillesand Fotoklubb.

1. plass: Uvær på Garnskjær. Fotograf: Per Arne Finne

Her var det lyset, dramatikken, kontrastene med romantisk himmel og opphørt hav, komposisjonen og den magiske stemningen vi falt for. I tillegg har fotografen fått frem hvordan skjæra skjermer mot havets krefter. Et flott øyeblikksbilde.

2. plass: Uleholmen. Fotograf: Steinar Bjørseth

God komposisjon, kontrastene i fargekombinasjonene, spillet i havet og flott perspektiv. Den lille hytta og lyset som treffer den gir bildet det lille ekstra. Et nydelig skjærgårdsbilde.

3. plass: Havbunnen. Fotograf: Henning Ottesen
Vi valgte dette p.g.a. originalitet, en spennende fargepalett, behagelig å se på og man finner stadig noe nytt. Bildet bringer fram deilige barndomsminner. Et morsomt bilde.

Antatt: Silence. Fotograf: Monica Tronsmoen

Flott kveldsstemning, tydelig skjærgård, fin fargetone og komposisjon. Fotografen har funnet et godt motiv.

Antatt: Svarten i måneskinn. Fotograf: Jon Petter Marthinsen

Minimalistisk, nydelige blåtoner, beroligende. Flott symmetri i komposisjonen.

Antatt: Snødekte svaberg. Fotograf: Per Arne Finne

Originalt, artig med vintermotiv, himmelen/skyene gir tod dybde, formasjonene i svaberget drar blikket utmot haved/skjærgården.

Antatt: Svenner fyr. Fotograf: Jon Petter Marthinsen

Fin kveldsstemning. "Folk har gått til ro i ly av skjæra". Juryen vurderte motivet så godt at det ble antatt til tross for høyt støynivå.

Årets Fotograf 2018

June 26, 2018  •  Leave a Comment

Årets Fotograf i Tjøme Fotoklubb ble Steinar Bjørseth.

Med 90 oppsamlede poeng gjennom fotoåret 2017/2018 stakk steinar av med seieren i år!
2018: Himmel og Hav II (Steinar Bjørseth)2018: Himmel og Hav II (Steinar Bjørseth)Mer informasjon om årets fotograf 2018 finner du her.

Bildet "Himmel og Hav II" ble plukket ut for å representere Årets Fotograf 2018.

Resultatlisten gjennom året ser slik ut:

Høstens bilde 2017

January 12, 2018  •  20 Comments

Tjøme Fotoklubbs fotokonkurranse Høstens Bilde er ferdig juryert, og nedenfor følger vinnerbilder og antatte bilder, samt kommentarer fra juryen, Kvinnherad Fotoklubb.

Gull: Angry bird. Fotograf: Ninne Aas Flydal

Eit bilde som skilte seg ut med ein gang. Artigt , blikkfang flott fargebruk og ein god posjon humor er aldri feil.

Sølv: Høstlys ved Verdens ende. Fotograf: Jon Petter Marthinsen
Enkelt, sart og svært behageligt fargebruk, flott med eit bilde der det ikkje er dratt så hardt i spakane.

Bronse: Svenner fyr. Fotograf: Jon Petter Marthinsen
Flott oppbygd og komponert ,bra med 2/3 nede og 1/3 oppe. Den litt lange eksp.( 5-6 sek. ?) forsterker fargebruken.

Antatt: Natures art. Fotograf: Monica Tronsmoen
Bildet var lenge med å kjempa om bronsemedaljen. Eit svært bra solnedgangsbilde som ikkje er noko klisje ,fint oppbygd med lys og linjer.

Antatt: Tie a yellow ribbon. Fotograf: Ninne Aas Flydal
Godt sett ,spesiell stemning og fargebruk der refleksane gjer sjølve bilde.

Tie a yellow ribbonTie a yellow ribbon

Antatt: Nøtteliten. Fotograf: Monica Tronsmoen
Artigt , bra utnyttelse av motivet ,viktigt at ikkje heile huset viser på oppsida. Gode behagelige tonar i bilde.

Antatt: Steiner i kveldssol. Fotograf: Berit Steinet
Svært god utnyttelse av eit motiv dei fleste ville gått forbi, enkelt og stilreint med eit nydeligt lys.

Antatt: Hva glor du på’a? Fotograf: Steinar Bjørseth
Blikkfang og eit flott uttrykk i augene på sauen, her er det svært viktigt med det tette utsnittet som gjer heile bilde.

Antatt: Ettermiddagslur. Fotograf: Reidar Thorsen
Eit bilde som skapte mykje diskusjon " er han død"  Gjerde i bakgrunn tar litt for mykje oppmerksomhet frå hovedmotivet.

Antatt: Alle skal med. Fotograf: Steinar Bjørseth
Eit bilde du blir glad i , sjølv om litt rotete strå og omgivelsar trekker litt ned.

Antatt: Sulten. Fotograf: Per Arne Finne
Her er det tette utsnittet som er viktigt og gjer heile bilde, blikket til kalven styrker det heile.

Antatt: Past vs future, London. Fotograf: Jon Petter Marthinsen
Her er det full arkitektorisk krasj ,i tilegg kontraster mellom varme og kalde farger. Eit bilde ein hugsar.

Antatt: Silence. Fotograf: Monica Tronsmoen

Perfekt oppbygging og komposisjon, vi synest vel kansje det var dratt litt mykje i spakane her.

Nattfoto 14. november

November 07, 2017  •  23 Comments

Bli med TFK på nattfoto-tur!

Jon Petter stilller ut "Disige motiver"

October 31, 2017  •  8 Comments

I november måned har Jon Petter Marthinsen fotoutstilling på Galleri Bro, kommunehuset på Tjøme.
 Månedens utstilling har tema "Disige motiver", og er åpen følgende tidspunkt:
 Mandag og torsdag: 08-20. Tirsdag, onsdag og fredag: 08-15. Lørdag 10-15.

January (1) February March April May June (2) July August September October November December