Vårens bilde 2016 - Tema: Arkitektur

June 04, 2016  •  3 Comments

Vårens bilde 2016 i Tjøme Fotoklubb ble juryert av Sandefjord Fotoklubb. Temaet denne våren var "Arkitektur"; et spennende tema som utfordrer fotografene. Jon Petter Marthinsen stakk av med 1. plassen, etterfulgt av Reidar Thorsen på 2. plass og Monica Tronsmoen på 3. plass. Nedenfor følger bildene som ble premiert, samt 4 bilder som ble antatt i konkurransen.

1. plass: Naturens arkitektur - Jon Petter Marthinsen
Her har fotografen løst «arkitektur» på en overraskende om modig måte. Det liker vi. Bildet er teknisk veldig bra, med delikat stoppunkt med "stjerna" innerst i bildet. Fotografen får fram de myke linjene på en lekker måte. Fin symmetri og området med skarphet er plassert helt riktig. Dette bildet ble vi sittende å se lenge på. Bakgrunnen er holdt uskarp og tilfører også bildet noe å fundere på.

 

3. plass: Swedish bridge - Monica Tronsmoen
Spennende. Veien danner en fin kurve inn i bildet. Den nærmeste røde bilen gir et fint kontrastpunkt. Fint at tårnene ikke er sentrert i bildet. Kanskje litt for mye metning i fargene. Alt i alt godt sett og godt løst. Spesielt når det ser ut til at bildet er tatt i fart.


2. plass: Sydney Opera House - Reidar Thorsen
Et bilde med spennende symmetri. Menneskene er plassert slik at vi får et referansepunkt. Uten dem hadde vi ikke sett dimensjonene på bygget. Lyset faller fint inn i buene bak. Sola faller på menneskene som befinner seg i skyggen. Et tøft utsnitt av et bygg vi har sett mange bilder av før. Skyggen på venstre side blir noe dominerende og forstyrrer. Det hadde løftet bilde om vi hadde sett noe mer av detaljene i skyggeområdene. Litt diffust mørkt. Her har fotografen sett et motiv, reagert og tatt et flott bilde.

 


Antatt: Himmelen i glasset - Per Arne Finne
God symmetri i bildet. Interessant  bildeutsnitt. Vi savner et brudd i rektanglene, et fokuspunkt. Med mer tålmodighet kunne et fly eller en måke vært et slikt brudd, et fokuspunkt. Måken nederst til høyre, gjør for lite av seg.

Antatt: The Needle, Dublin - Jon Petter Marthinsen
Vi liker utsnittet. Dette motiver er løst bra med fin diagonal. Vi dras inn i bildet. Motivet er rent og pent, det er enkelt. Vi savner likevel et eller annet som gir et brudd. Pene nyanser i blåfargene.
 

Antatt: Pyramide - Berit Steinset
Her er et spennende motiv. Vi savner at det tas en prioritering. Vi kan se mange motiver hvis fotografen hadde flyttes seg litt, eller tatt et annet utsnitt. En god opprydding hadde løftet bilde inn på pallplass.
 


 

Antatt: Bubblewall - Monica Tronsmoen
Her er fotografen inne på noe bra. Valg av kvadrat blir feil for motivet. Kanskje hadde det vært bedre for motivet hvis fotografen hadde valgt breddebilde og gått tettere inn mot veggen. Vi ledes inn i bildet, men stanses for tidlig på høyre side.

 

 

 

Pallplasseringene

Fra venstre: Reidar Thorsen (2. plass),
Jon Petter Marthinsen (1. plass) og
Monica Tronsmoen (3. plass)

Foto: Steinar Bjørseth


 


Comments

bravojj(non-registered)
Living it up; living advertisement statesman n a lot more.
Mark Curry payday lender(non-registered)
I have never been to such type of posts before truly remarkable stuff it has.
CR Basement Waterproofing(non-registered)
This written piece gives fastidious understanding yet.
No comments posted.
Loading...

Keywords
Archive
January (1) February (2) March April (1) May June (4) July August September (1) October November December (2)
January February March April May (1) June (2) July August September October (1) November December (2)
January (1) February (2) March April May (2) June (2) July August September October (1) November December (1)
January February March (1) April May June (2) July August September (1) October (1) November (1) December
January (1) February March April May June (2) July August September October November December (1)
January February March April May June (2) July August (1) September October (1) November (1) December (1)
January February March April May June July August September (2) October (2) November (1) December (2)
January February March (1) April (1) May (1) June (2) July August September October (1) November (3) December (1)
January February March (2) April (1) May June (1) July (2) August September October November (2) December (1)
January February March April May June July August September October November December