TFK Nyhetsside

Her finner du fortløpende relevant klubbinformasjon og annet fotorelatert stoff.

Velkommen til Sommerutstilling 2023!

June 25, 2023

NM-resultater Vår 2023

April 14, 2023  •  Leave a Comment

Vårens NM-runde er avholdt i regi av Norsk Selskap for Fotografi. Tjøme Fotoklubb fikk samlet 9 bilder antatt.
Vi gratulerer Monica Tronsmoen, Bjarke Anderson, Tom Thodesen og Solveig Myhre og Jon Petter Marthinsen!

Se tidligere resultater fra medlemmer i Tjøme fotoklubb her
Vår 2023: Bassisten (Jon Petter MarthinsenVår 2023: Bassisten (Jon Petter MarthinsenAntatt i klassen Digital Farge - Fritt motiv
Bassisten (Jon Petter Marthinsen) - Antatt i klassen Digital Farge - Fritt motiv

Vår 2023: Vinter i Færder Nasjonalpark (Jon Petter Marthinsen)Vår 2023: Vinter i Færder Nasjonalpark (Jon Petter Marthinsen)Antatt i klassen Digital Farge - Fritt motiv
Vinter i Færder Nasjonalpark (Jon Petter Marthinsen) - Antatt i klassen Digital Farge - Fritt motiv

Vår 2023: Kupert landskap (Solveig Myhre)Vår 2023: Kupert landskap (Solveig Myhre)Antatt i klassen Digital Monokrom - Fritt motiv

Kupert landskap (Solveig Myhre) - Antatt i klassen Digital Monokrom - Fritt motiv

Vår 2023: Orrhane (Tom Thodesen)Vår 2023: Orrhane (Tom Thodesen)Antatt i klassen Digital Farge - Fritt motiv
Orrhane (Tom Thodesen) - Antatt i klassen Digital Farge - Fritt motiv

Vår 2023: I midten (Tom Thodesen)Vår 2023: I midten (Tom Thodesen)Antatt i klassen Digital Farge - Fritt motiv
I midten (Tom Thodesen) - Antatt i klassen Digital Farge - Fritt motiv

Vår 2023: Fuglekasser (Monica Tronsmoen)Vår 2023: Fuglekasser (Monica Tronsmoen)Antatt i klassen Digital Monokrom - Fritt motiv
Fuglekasser (Monica Tronsmoen) Antatt i klassen Digital Monokrom - Fritt motiv

Vår 2023: Høst i elva (Monica Tronsmoen)Vår 2023: Høst i elva (Monica Tronsmoen)Antatt i klassen Digital Farge - Fritt motiv
Høst i elva (Monica Tronsmoen) - Antatt i klassen Digital Farge - Fritt motiv

Vår 2023: Langekjæra (Bjarke Anderson)Vår 2023: Langekjæra (Bjarke Anderson)Antatt i klassen Digital - Kulturlandskap/urban natur
Langeskjæra (Bjarke Anderson) - Antatt i klassen Digital - Kulturlandskap / urban natur

Vår 2023: Mektig (Bjarke Anderson)Vår 2023: Mektig (Bjarke Anderson)Antatt i klassen Digital Farge - Fritt motiv
Mektig (Bjarke Anderson) - Antatt i klassen Digital Farge - Fritt motiv

Velkommen til Påskeutstilling 2023!

March 20, 2023

Screenshot

Fotoforedrag med Terje Skåre

March 06, 2023  •  Leave a Comment

Høstens bilde 2022

December 26, 2022  •  Leave a Comment

Høsten bilde 2022 - Tema: Gamle bygninger. Bildene ble juryert av Molde kameraklubb.
Nedenfor finner vi de 3 plasserte bildene med juryens kommentar, samt de 7 antatte bildene.

1. plass: Den tilsandede kirke. Fotograf: Monica Tronsmoen

Bygningen i seg selv vekker interesse, med sin karakteristiske form og takkonstruksjon. Men det som løfter bildet, er bruken av visuelle virkemidler. Komposisjonen, med den organisk myke linja som danner skille mellom bakken og himmelen, og som skaper kontrast til de stramme og kantete linjene i motivet. Fargene, som harmonerer godt sammen. Lyset, med hvitheten i det solbelyste og tyngden i områder som ligger i skygge, og den transparente himmelen. Den merkelige skyen nede til høyre på himmelen … Helheten skaper et lett surrealistisk inntrykk av en bygning som både framstår som fremmed og høyst tilstedeværende der den er plassert.

2. plass: Silo. Fotograf: Henning Ottesen

Denne høyreiste bygningen er avbildet kontrastrikt og særdeles tydelig mot en skyet himmel, og viser et vell av detaljer. Skarpheten, og klarheten i omrisset, gir bildet er grafisk tilsnitt. Like fullt gir lyset volum til bygningskroppen. Juryen fortapte seg i detaljer, smakte på kontrasten mellom rette og avrundede former, «trippet» opp og ned trappene. Bygningen i forgrunnen nederst i bildeflaten er svært viktig for å skape dybde, og danner et fundament for tårnet i bildet. Godt sett, og effektivt og stramt komponert.

3. plass: Røros. Fotograf: Berit Steinset

Et bilde der fotografen har jobbet særdeles bevisst med form, flate, tekstur og utsnitt – og ikke på grunn av 3-tallet på husnummeret. Dette er en herlig beskrivelse av et boligmiljø med ulike byggestiler som representerer mange tidsepoker. Grønt gresstak og grønt gress på bakken er fine detaljer som visuelt binder elementene sammen. Likeså vekker repeterende former interesse. På den ene siden er bildet en hverdagslig beskrivelse av en blandet bygningsmasse. På den andre siden avslører bildet en dyktig og bevisst fotograf, med sans for både helheten og detaljer.

Antatt: Bakfra. Fotograf: Magne Larsen

Antatt: Briste eller bære. Fotograf: Henning Ottesen

Antatt: Fargerikt. Fotograf: Bjarke Anderson

Antatt: Grand Place square. Fotograf: Knut Fonn

Antatt: Leieboere. Fotograf: Reidar Thorsen

Antatt: Naturen tar tilbake naturen. Fotograf: Steinar Bjørseth

Antatt: Strasbourg. Fotograf: Berit Steinset

Vinnerne av Høstens bilde 2022

Henning Ottesen (2.pl), Monica Tronsmoen (1.pl). Berit Steinset fikk 3. plass og var ikke tilstede da bildet ble tatt.
Foto: Reidar Thorsen

January (1) February March April May June (2) July August September October November December (1)
January February March April May June (2) July August (1) September October (1) November (1) December (1)
January February March April May June July August September (2) October (2) November (1) December (2)