Høstens bilde 2015

December 18, 2015  •  Leave a Comment

Høstens bilde 2015 ble juryert av Harstad Fotoklubb.
Totalt 6 bilder ble plassert, fordelt på 3 medaljevinnere og 3 antatte bilder.

2015: One down - four to go (Per Arne Finne)2015: One down - four to go (Per Arne Finne)Juryens kommentar: Morsomt bilde med mange historier i, der man kan assosiere videre til oss mennesker som ikke blir enige, historie om krigen og i tillegg treffer den i tiden med en urolige verdenssitasjonen. En fin, disktret innramming som fremhevet motivet og god glød i fargene. Bra sett! Et bilde som vokstre frem for oss i løpet av juryeringen.

Fullstendige resultater fra Høstens bilde 2015
her

1. plass: One down - four to go. Fotograf: Per Arne Finne
Juryens kommentar: Morsomt bilde med mange historier i, der man kan assosiere videre til oss mennesker som ikke blir enige, historie om krigen og i tillegg treffer den i tiden med en urolige verdenssitasjonen. En fin, disktret innramming som fremhevet motivet og god glød i fargene. Bra sett! Et bilde som vokstre frem for oss i løpet av juryeringen.

2. plass: Anker
Fotograf: Berit Steinset

Juryens kommentarer:
God gjort å oppdage dette motivet ved å lene seg over rekka. Vi lurte først på hva det var vi så, hva var motivet og deretter hvordan det var tatt. Det skjer noe i bildet, spenning. Det er skarpt, har fine linjer og gode farger.

 

3. plass: Likegyldighet
Fotograf: Jon Petter Marthinsen

Juryens kommentarer:
Godt sett motiv, det er aktuelt. Bra linje inn i bildet. Det er mange historier der alle har kun fokus mot sitt, kun en som ser mot tiggeren. Sterkt. Hadde gjort seg med litt mer kontrast i bildet og en annen mulighet er å croppe bildet slik at tiggeren kommer ut av bildekanten, menneske blir i en diagonal uten begynnelse eller slutt på rekken av mennesker, og du får da fjernet endel forstyrrende elementer da det er mye som skjer i bildet og mye å feste blikket på.

Antatt: Kaptein Nordhaug
Fotograf: Jon Petter Marthinsen

Juryens kommentarer:
Sjarmerende uttrykk, og flott mann, skarpt på motivet og godt blendervalg. Dette hadde vært pallplass om det hadde vært croppet, kanskje like under albuen, du vil da få mer blikk-kontakt med han og få et bedre og sterkere portrett. Kunne vært dratt litt i clarity for å få linjene hans mer frem.

 

Antatt: Fullmåne i Færder Nasjonalpark
Fotograf: Steinar Bjørseth

Juryens kommentarer:
Et bilde med god stemning, mønsteret i månen kommer fint frem, godt eksponert. Det hadde vært enda bedre med fullmåne i det gyldne snitt, hvis fotografen hadde plassert set annerledes. Hadde skapt mer romantikk i bildet om personene hadde holdt om hverandre.

Antatt: Smooth
Fotograf: Per Arne Finne

Juryens kommentar: Vakkert bilde med god eksponeringstid og fin drømmende flyt i elva. Det kunne med fordel ha vært croppet da det er veldig mye å feste blikke på rundt fossen. Dette ville fått mer fokus på fossen. Himmelen har omvendt trekantform, noe som noen gang kan gi uro i bildet, men her synes vi det ga mer balanse i bildet.
Medaljevinnere, fra venstre:
Berit Steinset (2. pl), Per Arne Finne (1. pl) og Jon Petter Marthinsen (3pl).

Foto: Steinar Bjørseth
 

Comments

No comments posted.
Loading...