TFK Nyhetsside

Her finner du fortløpende relevant klubbinformasjon og annet fotorelatert stoff.

3 x 1. plass

March 02, 2017  •  Leave a Comment

På medlemsemøtet 28. februar lå poengene tett i toppen, og hele 3 bilder måtte dele 1. plassen.

Bildene som delte seieren var: Kosterlampe (Henning Ottesen), Sofus (Steinar Bjørseth), og Festein fyr (Per Arne Finne).

28/2-17 (delt 1.pl): Kosterlampe28/2-17 (delt 1.pl): Kosterlampe 28/2-17 (delt 1.pl): Sofus28/2-17 (delt 1.pl): Sofus

28/2-17 (delt 1.pl): Festein fyr28/2-17 (delt 1.pl): Festein fyr

Høstens bilde 2016

December 25, 2016  •  Leave a Comment

Høstens bilde 2016 i Tjøme Fotoklubb er ferdig juryert av Bergen Kameraklubb, der temaet for konkurransen var fritt. Her ser vi de premierte bildene, fordelt på medaljeplasseringer og antatte.

1. plass: Det gamle huset og bobla - Per Arne Finne
Stemningsfullt og spennende bilde. Et bilde som viser tidens tann, hvor bil, bygning og natur sakte men sikkert dør hen.
Det hvite i bildet kunne vært litt hvitere.

2. plass: Færder, Fiskeren og Ferja - Jon Petter Marthinsen
Fine farger og flott struktur i vannet. Godt fanget øyeblikksbilde, med en artid silhuett og på personen i bildet. Kunne med fordel ventet til ferja var borte. Dette da motivene slåss om oppmerksomheten i bildet, og ferja ikke hever bildet.

3. plass: Røssesundbrua - Monica Tronsmoen
Fine refleksoner. Linjene fra hjørnene leder blikket, og gif flott dybde i bildet. Spennende himmel som gir bildet ekstra dramatikk.

Antatt: Skygger - Steinar Bjørseth
Bilde med fine farger og spennende skygger. God komposisjon med gjentagende elementer og flott lys.

Antatt: Tåkemorgen - Jon Petter Marthinsen
Flotte refleksjoner med en mystisk tåke. Mangler et interessepunkt.

Antatt: Røssesundbrua - Berit Steinset
Spennende bilde fra en uvanlig vinkel. Burde hadd mer rom på venstre side, slik at man ungikk å kutte betongelementet.

1. og 3. plass: Per Arne Finne og Monica Tronsmoen.
2. plass-vinneren Jon Petter Marthinsen var ikke tilstede når bildet ble tatt.

Foto ©: Steinar Bjørseth

Fotoutstilling på Havna v/Jon Petter Marthinsen

October 10, 2016  •  Leave a Comment

Jon Petter Marthinsen stiller ut bilder på Scandic Havna Hotel.  Bildene er et utvalg av maritime motiver fra Færder nasjonalpark.
Utstillingen varer fra 8. oktober til 13. november.

Vårens bilde 2016 - Tema: Arkitektur

June 04, 2016  •  Leave a Comment

Vårens bilde 2016 i Tjøme Fotoklubb ble juryert av Sandefjord Fotoklubb. Temaet denne våren var "Arkitektur"; et spennende tema som utfordrer fotografene. Jon Petter Marthinsen stakk av med 1. plassen, etterfulgt av Reidar Thorsen på 2. plass og Monica Tronsmoen på 3. plass. Nedenfor følger bildene som ble premiert, samt 4 bilder som ble antatt i konkurransen.

1. plass: Naturens arkitektur - Jon Petter Marthinsen
Her har fotografen løst «arkitektur» på en overraskende om modig måte. Det liker vi. Bildet er teknisk veldig bra, med delikat stoppunkt med "stjerna" innerst i bildet. Fotografen får fram de myke linjene på en lekker måte. Fin symmetri og området med skarphet er plassert helt riktig. Dette bildet ble vi sittende å se lenge på. Bakgrunnen er holdt uskarp og tilfører også bildet noe å fundere på.

3. plass: Swedish bridge - Monica Tronsmoen
Spennende. Veien danner en fin kurve inn i bildet. Den nærmeste røde bilen gir et fint kontrastpunkt. Fint at tårnene ikke er sentrert i bildet. Kanskje litt for mye metning i fargene. Alt i alt godt sett og godt løst. Spesielt når det ser ut til at bildet er tatt i fart.

2. plass: Sydney Opera House - Reidar Thorsen
Et bilde med spennende symmetri. Menneskene er plassert slik at vi får et referansepunkt. Uten dem hadde vi ikke sett dimensjonene på bygget. Lyset faller fint inn i buene bak. Sola faller på menneskene som befinner seg i skyggen. Et tøft utsnitt av et bygg vi har sett mange bilder av før. Skyggen på venstre side blir noe dominerende og forstyrrer. Det hadde løftet bilde om vi hadde sett noe mer av detaljene i skyggeområdene. Litt diffust mørkt. Her har fotografen sett et motiv, reagert og tatt et flott bilde.

Antatt: Himmelen i glasset - Per Arne Finne
God symmetri i bildet. Interessant  bildeutsnitt. Vi savner et brudd i rektanglene, et fokuspunkt. Med mer tålmodighet kunne et fly eller en måke vært et slikt brudd, et fokuspunkt. Måken nederst til høyre, gjør for lite av seg.

Antatt: The Needle, Dublin - Jon Petter Marthinsen
Vi liker utsnittet. Dette motiver er løst bra med fin diagonal. Vi dras inn i bildet. Motivet er rent og pent, det er enkelt. Vi savner likevel et eller annet som gir et brudd. Pene nyanser i blåfargene.

Antatt: Pyramide - Berit Steinset
Her er et spennende motiv. Vi savner at det tas en prioritering. Vi kan se mange motiver hvis fotografen hadde flyttes seg litt, eller tatt et annet utsnitt. En god opprydding hadde løftet bilde inn på pallplass.

Antatt: Bubblewall - Monica Tronsmoen
Her er fotografen inne på noe bra. Valg av kvadrat blir feil for motivet. Kanskje hadde det vært bedre for motivet hvis fotografen hadde valgt breddebilde og gått tettere inn mot veggen. Vi ledes inn i bildet, men stanses for tidlig på høyre side.

Pallplasseringene

Fra venstre: Reidar Thorsen (2. plass),
Jon Petter Marthinsen (1. plass) og
Monica Tronsmoen (3. plass)

Foto: Steinar Bjørseth

Årets Fotograf 2016

June 03, 2016  •  Leave a Comment

Gratulerer til Per Arne!

Med 141 oppsamlede poeng i tilsammen 11 konkurranser gjennom fotoåret 2015/2016 ble Per Arne Finne også i år Årets Fotograf
2016: Samtale i Aftensol (Per Arne Finne)2016: Samtale i Aftensol (Per Arne Finne)Mer informasjon om årets fotograf 2016 finner du her.

Bildet over, Samtale i aftensol, ble plukket ut for å representere Årets Fotograf 2016. Resultatliste gjennom året i listen under.

TFKs leder Berit Steinset gratulerer Per Arne Finne med seieren. Foto: Steinar Bjørseth

January February March (1) April May June July August September October November December