TFK Nyhetsside

Her finner du fortløpende relevant klubbinformasjon og annet fotorelatert stoff.

Vårens bilde 2017 - Tema: Portrett

June 11, 2017  •  Leave a Comment

Vårens bilde 2017 i Tjøme Fotoklubb hadde portrett som tema. Hustadvika fotoklubb juryerte konkurransen, og førsteplassen gikk til Per Arne Finne med bildet "David". Jon Petter Marthinsen tok både andre og tredjeplass med henholdsvis "Rapperen" og "Konfirmanten". Medaljevinnere og antatte bilder i konkurransen finner du nedenfor. Vi gratulerer vinnerne!

2017: David (Per Arne Finne)2017: David (Per Arne Finne)Juryens kommentar (Hustadvika fotoklubb):
"Bildet har gode kontraster med diagonaler begge veier. Svart / hvitt framhever linjene i ansiktet og kontrasten i bildet. Fin lyssetting. Full enighet om at dette var vinnerbildet."

Fullstendige resultater fra Vårens bilde 2017 her.

1. plass: David
Fotograf: Per Arne Finne

2. plass: Rapperen
Fotograf: Jon Petter Marthinsen

Fin komposisjon og belysning. Også dette bildet har diagonaler begge veier. Bildet er uttrykksfullt. Bildet mangler noe skarphet.

3. plass: Konfirmanten
Fotograf: Jon Petter Marthinsen

Bra komposisjon. Fint lys og skarphet. Sløret bakgrunn framhever selve motivet. Bildet gjør seg godt i svart / hvitt. Bildet er noe overeksponert.

Antatt: Mina
Fotograf: Steinar Bjørseth

Bra komponert slik at portrettet utgjør en diagonal. Duse og fine farger. Det som trekker ned, er at bakgrunnen burde vært mer sløret. Den hvite veskereima virker forstyrrende.

Antatt: Tina
Fotograf: Mette Marit Hatlestad

Uttrykksfullt portrettbilde med et "glimt" i øyet. For sterkt beskåret-burde vært mer luft omkring motivet.

Antatt: Ukjent
Fotograf: Reidar Thorsen

God kontrast og skarphet i bildet. Fargene står godt til hverandre. Uttrykksfullt ansiktsuttrykk. Sløret bakgrunn framhever selve motivet. Det som drar ned at øynene ikke kommer godt nok fram.

Årets Fotograf 2017

June 11, 2017  •  Leave a Comment

Gratulerer Monica!

Med 108 oppsamlede poeng gjennom fotoåret 2016/2017 ble Monica Tronsmoen Årets Fotograf
2017: Autumn in mountain (Monica Tronsmoen)2017: Autumn in mountain (Monica Tronsmoen)Mer informasjon om årets fotograf 2017 finner du her.

Bildet "Autumn in mountain" ble plukket ut for å representere Årets Fotograf 2017.

Resultatlisten gjennom året finner du nedenfor:

Autor Poeng Plass
Monica Tronsmoen 108 1
Per Arne Finne 105 2
Steinar Bjørseth 99 3
Reidar Thorsen 62 4
Jon Petter Marthinsen 56 5
Lisbeth Andersen 25 6
Berit Steinset 25 6
Henning Ottesen 23 8
Mette Marit Hatlestad 17 9
Douglas delos Santos 10 10
Gunnar Rougnø 9 11
Sarah Marthinsen 5 11

3 x 1. plass

March 02, 2017  •  1 Comment

På medlemsemøtet 28. februar lå poengene tett i toppen, og hele 3 bilder måtte dele 1. plassen.

Bildene som delte seieren var: Kosterlampe (Henning Ottesen), Sofus (Steinar Bjørseth), og Festein fyr (Per Arne Finne).

28/2-17 (delt 1.pl): Kosterlampe28/2-17 (delt 1.pl): Kosterlampe 28/2-17 (delt 1.pl): Sofus28/2-17 (delt 1.pl): Sofus

28/2-17 (delt 1.pl): Festein fyr28/2-17 (delt 1.pl): Festein fyr

Høstens bilde 2016

December 25, 2016  •  Leave a Comment

Høstens bilde 2016 i Tjøme Fotoklubb er ferdig juryert av Bergen Kameraklubb, der temaet for konkurransen var fritt. Her ser vi de premierte bildene, fordelt på medaljeplasseringer og antatte.

1. plass: Det gamle huset og bobla - Per Arne Finne
Stemningsfullt og spennende bilde. Et bilde som viser tidens tann, hvor bil, bygning og natur sakte men sikkert dør hen.
Det hvite i bildet kunne vært litt hvitere.

2. plass: Færder, Fiskeren og Ferja - Jon Petter Marthinsen
Fine farger og flott struktur i vannet. Godt fanget øyeblikksbilde, med en artid silhuett og på personen i bildet. Kunne med fordel ventet til ferja var borte. Dette da motivene slåss om oppmerksomheten i bildet, og ferja ikke hever bildet.

3. plass: Røssesundbrua - Monica Tronsmoen
Fine refleksoner. Linjene fra hjørnene leder blikket, og gif flott dybde i bildet. Spennende himmel som gir bildet ekstra dramatikk.

Antatt: Skygger - Steinar Bjørseth
Bilde med fine farger og spennende skygger. God komposisjon med gjentagende elementer og flott lys.

Antatt: Tåkemorgen - Jon Petter Marthinsen
Flotte refleksjoner med en mystisk tåke. Mangler et interessepunkt.

Antatt: Røssesundbrua - Berit Steinset
Spennende bilde fra en uvanlig vinkel. Burde hadd mer rom på venstre side, slik at man ungikk å kutte betongelementet.

1. og 3. plass: Per Arne Finne og Monica Tronsmoen.
2. plass-vinneren Jon Petter Marthinsen var ikke tilstede når bildet ble tatt.

Foto ©: Steinar Bjørseth

Fotoutstilling på Havna v/Jon Petter Marthinsen

October 10, 2016  •  Leave a Comment

Jon Petter Marthinsen stiller ut bilder på Scandic Havna Hotel.  Bildene er et utvalg av maritime motiver fra Færder nasjonalpark.
Utstillingen varer fra 8. oktober til 13. november.

January February March (1) April May June (2) July August September October November December