TFK Nyhetsside

Her finner du fortløpende relevant klubbinformasjon og annet fotorelatert stoff.

Høstens bilde 2017

January 12, 2018  •  18 Comments

Tjøme Fotoklubbs fotokonkurranse Høstens Bilde er ferdig juryert, og nedenfor følger vinnerbilder og antatte bilder, samt kommentarer fra juryen, Kvinnherad Fotoklubb.

Gull: Angry bird. Fotograf: Ninne Aas Flydal

Eit bilde som skilte seg ut med ein gang. Artigt , blikkfang flott fargebruk og ein god posjon humor er aldri feil.

Sølv: Høstlys ved Verdens ende. Fotograf: Jon Petter Marthinsen
Enkelt, sart og svært behageligt fargebruk, flott med eit bilde der det ikkje er dratt så hardt i spakane.

Bronse: Svenner fyr. Fotograf: Jon Petter Marthinsen
Flott oppbygd og komponert ,bra med 2/3 nede og 1/3 oppe. Den litt lange eksp.( 5-6 sek. ?) forsterker fargebruken.

Antatt: Natures art. Fotograf: Monica Tronsmoen
Bildet var lenge med å kjempa om bronsemedaljen. Eit svært bra solnedgangsbilde som ikkje er noko klisje ,fint oppbygd med lys og linjer.

Antatt: Tie a yellow ribbon. Fotograf: Ninne Aas Flydal
Godt sett ,spesiell stemning og fargebruk der refleksane gjer sjølve bilde.

Tie a yellow ribbonTie a yellow ribbon

Antatt: Nøtteliten. Fotograf: Monica Tronsmoen
Artigt , bra utnyttelse av motivet ,viktigt at ikkje heile huset viser på oppsida. Gode behagelige tonar i bilde.

Antatt: Steiner i kveldssol. Fotograf: Berit Steinet
Svært god utnyttelse av eit motiv dei fleste ville gått forbi, enkelt og stilreint med eit nydeligt lys.

Antatt: Hva glor du på’a? Fotograf: Steinar Bjørseth
Blikkfang og eit flott uttrykk i augene på sauen, her er det svært viktigt med det tette utsnittet som gjer heile bilde.

Antatt: Ettermiddagslur. Fotograf: Reidar Thorsen
Eit bilde som skapte mykje diskusjon " er han død"  Gjerde i bakgrunn tar litt for mykje oppmerksomhet frå hovedmotivet.

Antatt: Alle skal med. Fotograf: Steinar Bjørseth
Eit bilde du blir glad i , sjølv om litt rotete strå og omgivelsar trekker litt ned.

Antatt: Sulten. Fotograf: Per Arne Finne
Her er det tette utsnittet som er viktigt og gjer heile bilde, blikket til kalven styrker det heile.

Antatt: Past vs future, London. Fotograf: Jon Petter Marthinsen
Her er det full arkitektorisk krasj ,i tilegg kontraster mellom varme og kalde farger. Eit bilde ein hugsar.

Antatt: Silence. Fotograf: Monica Tronsmoen

Perfekt oppbygging og komposisjon, vi synest vel kansje det var dratt litt mykje i spakane her.

Nattfoto 14. november

November 07, 2017  •  23 Comments

Bli med TFK på nattfoto-tur!

Jon Petter stilller ut "Disige motiver"

October 31, 2017  •  8 Comments

I november måned har Jon Petter Marthinsen fotoutstilling på Galleri Bro, kommunehuset på Tjøme.
 Månedens utstilling har tema "Disige motiver", og er åpen følgende tidspunkt:
 Mandag og torsdag: 08-20. Tirsdag, onsdag og fredag: 08-15. Lørdag 10-15.

Indisk aften med Tjøme Fotoklubb

September 29, 2017  •  5 Comments

Velkommen til vårt neste møte, gamle som nye medlemmer - der vi byr på "Indisk aften"

Vårens bilde 2017 - Tema: Portrett

June 11, 2017  •  11 Comments

Vårens bilde 2017 i Tjøme Fotoklubb hadde portrett som tema. Hustadvika fotoklubb juryerte konkurransen, og førsteplassen gikk til Per Arne Finne med bildet "David". Jon Petter Marthinsen tok både andre og tredjeplass med henholdsvis "Rapperen" og "Konfirmanten". Medaljevinnere og antatte bilder i konkurransen finner du nedenfor. Vi gratulerer vinnerne!

2017: David (Per Arne Finne)2017: David (Per Arne Finne)Juryens kommentar (Hustadvika fotoklubb):
"Bildet har gode kontraster med diagonaler begge veier. Svart / hvitt framhever linjene i ansiktet og kontrasten i bildet. Fin lyssetting. Full enighet om at dette var vinnerbildet."

Fullstendige resultater fra Vårens bilde 2017 her.

1. plass: David
Fotograf: Per Arne Finne

2. plass: Rapperen
Fotograf: Jon Petter Marthinsen

Fin komposisjon og belysning. Også dette bildet har diagonaler begge veier. Bildet er uttrykksfullt. Bildet mangler noe skarphet.

3. plass: Konfirmanten
Fotograf: Jon Petter Marthinsen

Bra komposisjon. Fint lys og skarphet. Sløret bakgrunn framhever selve motivet. Bildet gjør seg godt i svart / hvitt. Bildet er noe overeksponert.

Antatt: Mina
Fotograf: Steinar Bjørseth

Bra komponert slik at portrettet utgjør en diagonal. Duse og fine farger. Det som trekker ned, er at bakgrunnen burde vært mer sløret. Den hvite veskereima virker forstyrrende.

Antatt: Tina
Fotograf: Mette Marit Hatlestad

Uttrykksfullt portrettbilde med et "glimt" i øyet. For sterkt beskåret-burde vært mer luft omkring motivet.

Antatt: Ukjent
Fotograf: Reidar Thorsen

God kontrast og skarphet i bildet. Fargene står godt til hverandre. Uttrykksfullt ansiktsuttrykk. Sløret bakgrunn framhever selve motivet. Det som drar ned at øynene ikke kommer godt nok fram.

January (1) February March April May June July August September October November December