TFK Nyhetsside

Her finner du fortløpende relevant klubbinformasjon og annet fotorelatert stoff.

Nattfoto 14. november

November 07, 2017  •  Leave a Comment

Bli med TFK på nattfoto-tur!

Jon Petter stilller ut "Disige motiver"

October 31, 2017  •  Leave a Comment

I november måned har Jon Petter Marthinsen fotoutstilling på Galleri Bro, kommunehuset på Tjøme.
 Månedens utstilling har tema "Disige motiver", og er åpen følgende tidspunkt:
 Mandag og torsdag: 08-20. Tirsdag, onsdag og fredag: 08-15. Lørdag 10-15.

Indisk aften med Tjøme Fotoklubb

September 29, 2017  •  Leave a Comment

Velkommen til vårt neste møte, gamle som nye medlemmer - der vi byr på "Indisk aften"

Vårens bilde 2017 - Tema: Portrett

June 11, 2017  •  Leave a Comment

Vårens bilde 2017 i Tjøme Fotoklubb hadde portrett som tema. Hustadvika fotoklubb juryerte konkurransen, og førsteplassen gikk til Per Arne Finne med bildet "David". Jon Petter Marthinsen tok både andre og tredjeplass med henholdsvis "Rapperen" og "Konfirmanten". Medaljevinnere og antatte bilder i konkurransen finner du nedenfor. Vi gratulerer vinnerne!

2017: David (Per Arne Finne)2017: David (Per Arne Finne)Juryens kommentar (Hustadvika fotoklubb):
"Bildet har gode kontraster med diagonaler begge veier. Svart / hvitt framhever linjene i ansiktet og kontrasten i bildet. Fin lyssetting. Full enighet om at dette var vinnerbildet."

Fullstendige resultater fra Vårens bilde 2017 her.

1. plass: David
Fotograf: Per Arne Finne

2. plass: Rapperen
Fotograf: Jon Petter Marthinsen

Fin komposisjon og belysning. Også dette bildet har diagonaler begge veier. Bildet er uttrykksfullt. Bildet mangler noe skarphet.

3. plass: Konfirmanten
Fotograf: Jon Petter Marthinsen

Bra komposisjon. Fint lys og skarphet. Sløret bakgrunn framhever selve motivet. Bildet gjør seg godt i svart / hvitt. Bildet er noe overeksponert.

Antatt: Mina
Fotograf: Steinar Bjørseth

Bra komponert slik at portrettet utgjør en diagonal. Duse og fine farger. Det som trekker ned, er at bakgrunnen burde vært mer sløret. Den hvite veskereima virker forstyrrende.

Antatt: Tina
Fotograf: Mette Marit Hatlestad

Uttrykksfullt portrettbilde med et "glimt" i øyet. For sterkt beskåret-burde vært mer luft omkring motivet.

Antatt: Ukjent
Fotograf: Reidar Thorsen

God kontrast og skarphet i bildet. Fargene står godt til hverandre. Uttrykksfullt ansiktsuttrykk. Sløret bakgrunn framhever selve motivet. Det som drar ned at øynene ikke kommer godt nok fram.

Årets Fotograf 2017

June 11, 2017  •  Leave a Comment

Gratulerer Monica!

Med 108 oppsamlede poeng gjennom fotoåret 2016/2017 ble Monica Tronsmoen Årets Fotograf
2017: Autumn in mountain (Monica Tronsmoen)2017: Autumn in mountain (Monica Tronsmoen)Mer informasjon om årets fotograf 2017 finner du her.

Bildet "Autumn in mountain" ble plukket ut for å representere Årets Fotograf 2017.

Resultatlisten gjennom året finner du nedenfor:

Autor Poeng Plass
Monica Tronsmoen 108 1